Volte č. 2! Komunální volby 5.-6. října 2018 rozhodnou o složení zastupitelstva pro období 2018-2021. Jen doufám, že se tam dostanou nová hnutí a nové tváře, odborníci. Je to na Vás občané! Stránky s naším programem: www.realiste-cb.cz.

Dostala jsem mail z Českého rozhlasu a řešila odpovědi na níže položené otázky. Bohužel vnímám nespravedlivě podmínky, někdo umí mluvit do rozhlasu, někdo ne. Já se určitě lépe vyjadřuji písemně. Tak si dovolím dovysvětlit své odpovědi zde, protože tuším, že to, co jsem řekla v rozhlase bude strašné.

Na otázku č.1 zněla moje odpověď, že největším problémem města je jeho současné politické vedení, které zavedlo na radnici korupci, klientelismus, hloupost a amatérismus. Už jsem však neřekla, že řešením je to, že na zastupitelstvu zasednou nová politická hnutí a strany, noví zastupitelé, odborníci.

Na otázku č. 2 zněla odpověď, že to mají Realisté v programu jako "Kartu výhod pro občana". Že na jednoho občana dostává Magistrát města přibližně 14.500 Kč, takže navýšení občanů je v zájmu každého ekonomicky smýšlejícího leadra. Proto "Karta výhod občana" nabízí řešení: dejme našemu občanovi výhody, které ostatní nemají. Bude v zájmu každého obyvatele města Českých Budějovic, aby se stal i jeho občanem. Popis "Karty výhod občana" najdete na stránkách Realistů www.realiste-cb.cz.

Mail z 27.8.2018:

Dobrý den, Český rozhlas připravuje před komunálními  volbami vysílání tzv. okresních hodin. Chceme dát prostor všem lídrům kandidátek všech volebních subjektů k prezentaci svých programových záměrů a priorit. Předtočené hodiny se budou vysílat před volbami na stanici Český rozhlas České Budějovice. Nabízíme Vám tímto dopisem možnost nahrát svoji vlastní odpověď na dané otázky pro vaše město. Na zodpovězení otázky se můžete předem připravit, odpověď ale nesmíte číst z papíru nebo elektronického zařízení. Na odpověď máte cca 30 sekund. Termín natáčení je 5.9. ve studiu ČRo ČB, U Tří lvů 1.

1. Co je největším problémem vašeho města a jak byste ho řešil/- a?

2. Poslední čtyři roky se počet obyvatel krajského města stále pohybuje na zhruba stejné úrovni kolem 91 a půl tisíce lidí. Mělo by se město snažit, aby se dostalo na 100 tisíc obyvatel? Pokud ano, co pro to uděláte?